Waarom aircomonteurs extra hard werken met dit warme weer

Als echte Nederlanders hebben we natuurlijk altijd iets te klagen. Liet de zomer eerst wel erg lang op zich wachten, inmiddels is het zo warm dat er van écht hard werken amper meer sprake is. Voor iedereen met een kantoorbaan is dit warme weer eigenlijk geen voordeel. En als je dan toch aan het werk bent is het ook wel handig als je internetverbinding het goed doet. Aan het operationeel houden van jouw verbinding hebben sommige mensen op dit moment een dagtaak.

Net als vorig jaar vallen vandaag de mussen van het dak. In sommige wijkcentrales loopt de temperatuur daarom op tot boven de 40 graden. Normaal gesproken is dat geen probleem. Elke wijkcentrale is uitgerust met airconditioning. Die heeft het grootste deel van het jaar echter weinig te doen, en moet met dit weer overuren maken. Zo gek is het dus niet als je er juist deze week achterkomt dat een airco niet lekker functioneert.

Temperatuursgrafiek

Als de temperatuur in wijkcentrales te hoog oploopt zal alle apparatuur meestal als vanouds blijven functioneren. Om geschikt te zijn voor gebruik in wijkcentrales moet apparatuur voldoen aan tal van eisen, en dus met weer en wind blijven werken. Ook hoge temperaturen komen voor in het eisenpakket. Toch zijn er grenzen aan hoe warm het mag worden voordat apparatuur stopt te werken, en met dit weer is die temperatuur zonder airco snel bereikt.

Onderhoud en noodoplossingen

Daarom zijn er vandaag tal van monteurs op de been die niets anders doen dan airconditioning in wijkcentrales repareren, controleren en noodvoorzieningen plaatsen. Hieronder zie je een voorbeeld van een tijdelijke noodoplossing die een monteur hier in Almere heeft gerealiseerd.

noodairco

Hier is duidelijk de tijdelijke mobiele airco te zien die dienstdoet tijdens deze warme dagen.

Hulde aan de monteurs

Tweak wil graag iedereen bedanken die met dit warme weer stad en land afreist om alle wijkcentrales koel te houden. De monteurs die namens Reggefiber bezig zijn om airco’s, soms meermaals per dag, onder handen te nemen verdienen zeker een flinke pluim!

Category : Algemeen
Tags :