Prijsuitreiking Tweak familie Vedder

Prijsuitreiking bij familie Vedder in Glasvezel de Wolden

Zoals bekend is één van de speerpunten van Glasvezel De Wolden dat echt iedereen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, ook (misschien wel juist) de meest afgelegen boerderijen. De familie Vedder bewoont helemaal aan het einde van het Boerpad in Ruinerwold zo’n ver afgelegen boerderij. Tot voor kort moesten zij zich behelpen met zo weinig Mbits dat ze hun toevlucht al hadden gezocht tot een dure satellietverbinding.

“Zodra Glasvezel De Wolden opstartte, heb ik gezegd: daar doen wij aan mee!“, vertelt boer Alben Vedder. “Wij hebben dat snelle internet echt heel hard nodig voor onze bedrijfsvoering. We zijn verplicht om de gegevens van onze koeien en onze melk digitaal te verzenden, nou dat konden we vaak helemaal niet”.

Posteractie in de Wolden

Er werd dus zodra dat kon een abonnement afgesloten bij provider Tweak. De poster die het gezin daarbij ontving, gebruikte boerin Eline Vedder om mee te doen aan een prijsvraag van Tweak: wie stuurt de meest originele foto van deze poster op? Eline zette de poster voor een stel koeien in de wei en zette er een bordje bij met de tekst: “Wij zijn pas tevree, bij 1000 embee!!“, gevolgd door een oproep aan de inwoners van De Wolden om allemaal een abonnement af te sluiten. Dat viel bij Tweak in zulke goede aarde dat Eline hiermee de uitgeloofde 4K-televisie won.

Donderdag 24 augustus kwamen de beide directeuren van Tweak de televisie afleveren en aan de gezichten van de familie Vedder is wel te zien dat hij warm ontvangen werd! “Dit is ook voor ons een bijzonder project, dat voor-bewoners-door-bewoners aspect is echt uniek”, legt de Munck uit. Floris van Lint, mede-initiatiefnemer van het eerste uur van Glasvezel De Wolden knikt en voegt daar nog aan toe “Dit project kan alleen goed uitgevoerd worden als echt iedereen in De Wolden meedoet, we doen het voor elkaar!”

Geschreven door Marja Jonkers, Glasvezel De Wolden

Category : Algemeen
Tags :